Saturday 1 February 2014

Απολύσεις και τρομοκρατία στα ξενοδοχεία... Καταγγελία του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής



Τη μητέρα δυο μικρών παιδιών απέλυσε ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου «Athens Cypria» στο κέντρο της Αθήνας, μόλις έληξε το διάστημα προστασίας της μητρότητας. Η εργαζόμενη δούλευε στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο εδώ και 11 χρόνια. Το συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής κάνει λόγο για εκδικητική απόλυση, καθώς είναι ενεργό μέλος του σωματείου, δεν δέχτηκε να υπογράψει εκ περιτροπής εργασία και τους τελευταίους μήνες στάθηκε στο πλευρό συναδέλφου της που απολύθηκε από το «Athens Cypria», παρότι είναι μέλος του ΔΣ του κλαδικού συνδικάτου.
Ο εργοδότης ισχυρίζεται ότι η απόλυση εντάσσεται σε συνολικές περικοπές και ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες, καθώς όπως λέει έχει κέρδη, αλλά όχι αυτά που ...περίμενε! Το κλαδικό συνδικάτο Αττικής, μαζί με την απολυμένη και άλλους εργαζόμενους του ξενοδοχείου, έκαναν χθες το μεσημέρι παρέμβαση, απαιτώντας την ανάκληση της απόλυσης και να μην γίνουν άλλες. Η εργοδοσία εμφανίζεται αδιάλλακτη και το συνδικάτο ετοιμάζεται για νέες παρεμβάσεις.
Άλλοι τέσσερις ξενοδοχοϋπάλληλοι απολύθηκαν από το ξενοδοχείο «Κοράλλι» στο Παλαιό Φάληρο επειδή μπήκαν μπροστά να για να συσταθεί επιχειρησιακό σωματείο! Όπως καταγγέλλει το συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, η εργοδοσία μοίρασε στη συνέχεια χαρτί στους εργαζόμενους του ξενοδοχείου, ζητώντας να υπογράψουν ότι δεν είναι μέλη ούτε του επιχειρησιακού, ούτε του κλαδικού συνδικάτου Αττικής. Σήμερα το απόγευμα, εργαζόμενοι και συνδικαλιστές του κλάδου, μαζί με την ομάδα της ΟΓΕ και τη Λαϊκή Συσπείρωση Π. Φαλήρου έκαναν παρέμβαση στο ξενοδοχείο. Ξεκαθάρισαν πως δεν θα ανεχτούν τέτοιες απαράδεκτες απολύσεις και πρακτικές και κάλεσαν τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν στην τρομοκρατία.

Αναδημοσίευση από 902.gr

No comments:

Post a Comment