Saturday 26 October 2013

Παρέμβαση του Θανάση Παφίλη στη Βουλή για την ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης (Βίντεο)

Θ. Παφίλης: Τώρα να αποσυρθεί η επικίνδυνη τροπολογία
Έστω και την ύστατη στιγμή να αποσύρει η κυβέρνηση την επικίνδυνη τροπολογία που προβλέπει φυλάκιση δύο χρόνων σε όσους δεν υποτάσσονται στις κυρώσεις που επιβάλει η ΕΕ ζήτησε με νέα του παρέμβαση στη βουλή ο Θανάσης Παφίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ.
Τόνισε ότι μεταξύ των κυρώσεων που επιβάλει η ΕΕ είναι η απαγόρευση της χρηματοοικονομικής ενίσχυσης μιας χώρας και σημείωσε πως αν ένα κίνημα στείλει τρόφιμα σαν αλληλεγγύη προς το λαό της χώρας τότε θα θεωρηθεί πως παραβιάζεται η κύρωση της ΕΕ και άρα θα υπάρχει η απειλή της φυλάκισης.
Υπογράμμισε πως αν η κυβέρνηση δεν αποσύρει την τροπολογία αυτό θα σημαίνει ότι το πάει αλλού. Σε αυτή την περίπτωση «θα μπλέξεται άσχημα με το λαό και το ΚΚΕ» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Θανάσης Παφίλης.
Το βάσιμο των επιχειρημάτων του ΚΚΕ παραδέχθηκε εμμέσως πλην σαφώς στη βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου δηλώνοντας ότι και ο ίδιος προβληματίστηκε με την επίμαχη τροπολογία. Ωστόσο δεν απέσυρε την τροπολογία και ισχυρίστηκε πως «αν δούμε ότι βλάπτει θέματα αξιακά τότε εδώ είμαστε να το ξαναδούμε».

 Δείτε εδώ την παρέμβαση του Θανάση Παφίλη


Αναδημοσίευση από www.902.gr

No comments:

Post a Comment