Friday 29 November 2013

Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας: Χιλιάδες Ευρωπαίοι πολεμούν με την αντιπολίτευση στηΣυρία...


Russian Defense Ministry: Thousands of Europeans Fighting for Opposition in Syria

 


Το Ιρανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (FNA) μεταδίδει από την Τεχεράνη:
Χιλιάδες ξένοι, ανάμεσά τους και πολίτες ευρωπαϊκών χωρών, πολεμούν με την αντιπολίτευση στη Συρία, δήλωσε στους δημοσιογράφους την Παρασκευή ο Ρώσος υφυπουργός Άμυνας Ανατόλυ Αντόνοφ.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, πολλοί ξένοι πολεμούν στο πλευρό των ανταρτών στη Συρία. Γνωρίζουμε ότι μερικές χιλιάδες από αυτούς έχουν έρθει από την Ευρώπη», είπε ο Αντόνοφ. «Υπάρχουν αντάρτες στη Συρία που προέρχονται ακόμα και από τη Ρωσία», πρόσθεσε.
«Το ζήτημα είναι τι θα συμβεί όταν ο πόλεμος στη Συρία τελειώσει και όλοι αυτοί, οπλισμένοι και με εμπειρία μάχης επιστρέψουν στην Ευρώπη. Η επιστροφή τους δεν πρόκειται να συμβάλει στην ασφάλεια των πολιτών στις Ευρωπαϊκές χώρες», παρατήρησε.

Η Συρία έχει υποστεί, από τον Μάρτιο του 2011, τις οργανωμένες επιθέσεις καλά εξοπλισμένων συμμοριών κατά των δυνάμεων της αστυνομίας και των συνοριοφυλάκων σεόλη τη χώρα. Εκατοντάδες πολίτες, ανάμεσά τους και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, όταν κάποιες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας μετατράπηκαν σε ένοπλες συγκρούσεις. Η κυβέρνηση κατηγορεί μέλη παράνομων συμμοριών, προβοκάτορες και οπλισμένες τρομοκρατικές ομάδες σαν υπεύθυνους για τους θανάτους αυτούς, σημειώνοντας παράλληλα με έμφαση ότι η αναταραχή έχει ενορχηστρωθεί από το εξωτερικό.
Η Τελ Αβίβ, Η Ουάσιγκτον και μερικές Αραβικές πρωτεύουσες έχουν από καιρό οργανώσει διάφορες συνομωσίες για να ανατρέψουν τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσσαντ, που είναι γνωστός για τις αντι-ισραηλινές του θέσεις.

Αναδημοσίευση από FARSNews Agency
Μετάφραση Κ.Χ. 

No comments:

Post a Comment