Tuesday 3 December 2013

Αιτωλοακαρνανία: Μετανάστες δούλευαν απλήρωτοι 12 ώρες τη μέρα!

Σε άθλιες συνθήκες ζούσαν οι μετανάστες

Τέσσερις Έλληνες μία Ελληνίδα και δύο Ρουμάνοι συνελήφθησαν το πρωί της Παρασκευής στο Αιτωλικό Αιτωλοακαρνανίας ως μέλη κυκλώματος εμπορίας ανθρώπων με σκοπό την εργασιακή εκμετάλλευση.
Την Τρίτη παραπέμπονται στον Εισαγγελέα για να απολογηθούν.
Σύμφωνα με την αστυνομία, το κύκλωμα είχε συγκεντρώσει περίπου 60 άτομα από διάφορα χωριά της Ρουμανίας, τα οποία με ειδικά ναυλωμένο λεωφορείο μεταφέρθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Αιτωλικού. Εκεί ένας εκ των συλληφθέντων τους εγκατέστησε σε εγκαταλελειμμένη αποθήκη, όπου ζούσαν υπό άθλιες συνθήκες.
 Σύμφωνα με την καταγγελία δύο εξ αυτών, που οδήγησε στην εξάρθρωση του κυκλώματος, εξαναγκάζονταν να δουλεύουν καθημερινά επί 12ωρο σε συγκομιδή μανταρινιών, χωρίς να τους δίνουν χρήματα ως αμοιβή, που έπαιρναν τα μέλη του κυκλώματος από τους εργοδότες τους.Επίσης, υποχρεώνονταν να καταβάλλουν 150 ευρώ το μήνα κατ' άτομο, ως ενοίκιο για τη διαμονή τους σε μια αποθήκη κάτω από άθλιες συνθήκες.
Τα φαινόμενα υπερεκμετάλλευσης μεταναστών στην περιοχή χαρακτηρίζονται από τον τοπικό τύπο ως εκτεταμένα ενώ πάντα σύμφωνα με τοπική εφημερίδα σχετική καταγγελία έγινε στον Εισαγγελέα και από τον δήμο του Μεσολογγίου.

Αναδημοσίευση από 902.gr

No comments:

Post a Comment