Friday 6 December 2013

Δικαστής της Πενσυλβάνια (ΗΠΑ), καταδικάστηκε σε 28 χρόνια γιατί «πουλούσε» παιδιά στο σύστημα ιδιωτικών φυλακών…


Ακριβώς την ίδια υπόθεση την είχα δει εκείνη την εποχή σε ταινία του Χόλυγουντ. Τελικά χρήσιμο θα ήταν να τις βλέπει κανείς, πάντα με αναλυτικό κριτικό μάτι, τόσο για την αποτύπωση της σημερινής καπιταλιστικής πραγματικότητας, όσο και για μια σειρά μελλοντικά εφιαλτικά σενάρια. 
Όσο για τη σύνδεση κρατικής διαφθοράς με τοκέρδος του ιδιώτη, της εκμετάλλευσης με τους μηχανισμούς καταστολής, η απάντηση είναι μία:
ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΗΛΙΘΙΕ!...


Διαβάστε παρακάτω την είδηση:
Ο Μαρκ Κιαβαρέλα, 61 ετών, πρώην δικαστής στην πολιτεία της Πενσυλβάνια, καταδικάστηκε σε σχεδόν τριάντα χρόνια κάθειρξη, γιατί κυριολεκτικά «πουλούσε» ανήλικους για χρήματα. Καταδικάστηκε γιατί δεχόταν χρήματα για να αποφασίζει τη φυλάκιση χιλιάδων ενηλίκων και παιδιών σε μια ιδιωτική φυλακή, στην οποία ιδιοκτήτης είναι ένας κατασκευαστής εργολάβος που τον πλήρωνε σε μετρητά. Η υπόθεση αφορά σε χιλιάδες παρόμοιες καταδίκες, ενώ τα ποσά που εισέπραξε υπολογίζονται σε πάνω από ένα εκατομμύριο δολλάρια.
Το Ανώτατο Δικαστήριο της Πενσυλβάνια, έβγαλε από το αρχείο της περιόδου 2003-2008, περίπου 4.000 υποθέσεις που έφεραν την υπογραφή του… Στην έρευνα αποδείχτηκε ότι κατά τις ακροαματικές διαδικασίες είχαν παραβιαστεί βασικά συνταγματικά δικαιώματα των κατηγορουμένων, αρκετοί από του οποίους ήταν ανήλικοι, ακόμα και παιδιά 10 χρόνων…
Ο Κιαβαρέλα καταδικάστηκε για 12 αδικήματα, όπως συμμετοχή σε παράνομη οργάνωση, εκβιασμό, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, απάτη και φοροδιαφυγή, ενώ υποχρεώθηκες να πληρώσει σε αποζημιώσεις 1.2 εκατομμύρια δολλάρια.
Το πρόγραμμά του «παιδιά για μετρητά» αποκάλυψε ότι η διαφθορά βρίσκεται πράγματι μέσα στο αμερικάνικο σωρονιστικό σύστημα, με κύριο παράγοντα γιγάντωσής της τις ιδιωτικές φυλακές που κυνηγούν τα κέρδη με οποιοδήποτε τρόπο

Το αγγλόφωνο κείμενο βρίσκεται εδώ 
Μετάφραση: Κ.Χ. 

No comments:

Post a Comment